





Chronic Cough Patient Conference – "The never-ending cough" Saturday 7 May 2022 08:30 – 12:00 BST Programme outline*

Co-chairs: Professor Lorcan McGarvey (Ireland), Linda Clephane (UK) and Dr Peter Kardos (Germany)

08:30	Welcome and housekeeping (15 mins) – ELF Chair Kjeld Hansen (Norway), Professor Lorcan McGarvey (Ireland), Linda Clephane (UK) and Dr Peter Kardos (Germany)
08:45	Session 1: an overview of chronic cough
08:45	Patient video: my experience of chronic cough (10 mins)
08:55	Why do we cough? (10 mins) – Professor Stuart Mazzone (Australia)
09:05	Chronic cough: a symptom or a disease of its own? (15 mins) – Dr Peter Kardos (Germany)
09:20	How harmful and debilitating is chronic cough? (10 mins) – Professor Alyn Morice (UK)
09:30	Q&A and panel discussion (15 mins)
09:45	Break (10 mins)
09:55	Session 2: current management of chronic cough
09:55	Patient video: my journey from symptoms to diagnosis (10 mins)
10:05	Diagnosing chronic cough: the doctor's view (10 mins) - Dr Marta Dąbrowska (Poland)

10:15	Patient video: my treatment experience (10 mins)
10:25	Current drug treatments for chronic cough (10 mins) - Professor Laurent Guilleminault (France)
10:35	Non-drug treatments for chronic cough (10 mins) Professor Anne Vertigan (Australia)
10:45	Q&A and panel discussion (15 mins)
11:00	Break (10 mins)
11:10	Session 3: the future of chronic cough
11:10	New drugs on the horizon for chronic cough (15 mins) - Professor Jacky Smith (UK)
11:25	The NEuroCOUGH project (10 mins) – Professor Lorcan McGarvey (Ireland)
11:35	Q&A and panel discussion (15 mins)
11:50	Take-home messages (10 mins) - Professor Lorcan McGarvey (Ireland), Linda Clephane (UK) and Dr Peter Kardos (Germany)
12:00	<u>End</u>

^{*} Some of the timings may alter slightly